Қонақ үй қызметкерлерін басқару



Кіріспе………………………………………………………………………………………………3

1. Нарықты экономикадағы қонақ үй қызметкерлерін басқару

1.1. Қонақ үй қызмет көрсету ұғымы және мәні………………………….4-6

1.2. Қонақ үйдегі қызмет көрсету бөлімдері……………………………….7-9

1.3. Қонақ үйдегі қызмет көрсетуді бағалау әдістері…………………..10-12

2. «Окан Интер-Континенталь» отелінің жалпы сипаттамасы және сервистік қызметкерлерді бағалау

2.1. «Окан Интер-Континенталь» отелінің жалпы сипаттамасы..13-16

2.2. Отельдегі қызмет көрсетуді жоспарлау және іріктеу…………….17-19

2.3. Сервистік қызметкерлердің жеке үлесін бағалау………………….19-21

3. «Окан Интер-Континенталь» отелінде адам ресурстарын қалыптастыру және бағалаудың жетілдіру жолдары

3.1 Қызметкерлердегі қайта даярлаудағы аттестау жүйесін дамыту…………………………………………………………………………………………..22-24

3.2. Отельдегі сервисті арттыру жолдары…………………………………….25-26

Қорытынды………………………………………………………………………………………..27

Қолданылған әдебиеттер……………………………………………………………………28

Қосымшалар………………………………………………………………………………….29-31

КІРІСПЕ

Қазіргі кезде Қазақстанның өмірінде туризм және оның инфрақұрылымы деңгейін көтеру сәт туындады, атап айтқанда қонақ үй бизнесін сапалы жаңа деңгейге шығару қажет. Елімізде қонақ үй сервисін жақсарту жөніндегі бірқатар шаралардың ішінде ескілерін жаңартып, жаңа қонақ үйлер салуды, онда қызмет көрсету сапасын жақсартуды қарастыру керек.

Сервистік қызмет көрсету саласында адам факторы деп аталады. Кез келген келушілер, әсіресе шетелдіктер қызмет көрсету сапасына ерекше көңіл бөлетіндіктен және әдетте, ол арқылы келген елі туралы түсініктері қалыптасатын қонақ үйлер мен отельдердің қызмет құрамын іріктеуге баса назар аудару қажет. Осылайша республикамызға шетел азаматтары келген кезде өркениетті ел туралы оң көзқарасы қалыптасу үшін барлық қонақ үй кешендерінде өз сапасы бойынша әлемдік стандарттарға жол бермейтіндей қызмет көрсету деңгейін көтеруге тырысу қажет. Ол үшін көрсетілген объектілердің қызметкерлері жақсы даярлануы әрі тиісті кәсіпқойлық дайындығы, жеке және іскерлік қасиеттері болуы тиіс . Бұған сервистік қызметкерді тағылымдамадан өткізу және біліктілікті арттыру курстарын өткізумен қатар, ең алдымен, жеке басын талдауды әрі бағалауды жүзеге асыруға негізделген кәсіпорынның ұжымын дұрыс іріктеуге байланысты қол жеткізуге болады.

Ұсынылып отырған курстық жұмыста қонақ үйдің сервистік қызметін жүзеге асыру тетігі, қонақ үй бизнесі кәсіпорнында ұжымды қалыптастыру кезінде кандидат пен қызметкерді талдау және бағалау ашылады. Сонымен қатар, «Окан Интер-Континенталь» отелінде сервистік қызметкер құрамын бағалаудың жаңа әдістерін қолдану, жеке үлесін бағалау және қызметкер құрамын аттестаттау жөніндегі ұсыныстар көрініс тапқан.


Бөлім: Туризм

Добавить комментарий